Mitä koirahieronta on?

Koirahieronta on erinomainen hoitomuoto kokoon tai ikään katsomatta. Hoidolla voidaan auttaa koiria, joilla on erilaisia tuki- ja liikuntaelin vaivoja. Hieronnalla saadaan hoidettua erityyppisiä lihaskireyksiä, jännitystiloja ja jumeja. Lisäksi hieronta on erittäin hyvä lisä säännöllisenä lihashuoltona yleisen terveyden ylläpitoon. Hieronta tasapainottaa, virkistää niin henkistä kuin fyysistä hyvinvointia.

Hieronnalla saadaan aineenvaihdunta ja kuona-aineet liikkeelle. Hieronta vilkastuttaa myös verenkiertoa kehossa ja tuottaa sekä vapauttaa hyvänolon hormoneja. Hieronnalla on hoitava vaikutus koko koiran kehoon.

Hieronta myös rauhoittaa sekä rentouttaa koiraa. Lisäksi laskee stressitasoa ja muutenkin tasapainottaa koiran kehoa.

Suosittelen hierontaa kaikenlaisille koirille enemmän tai vähemmän liikkuvalle kotikoiralle sekä näyttelykoirille ja tietenkin kisaaville että aktiivisesti harrastaville koirille.

Koiran / koirien hierontahoidon tarve ja hoitosuunnitelma on aina yksilöllinen. Joillakin hieronnan väli voi olla jopa kuukausi, kun taas toinen koira voi tarvita hierontaa viikoittain. Esimerkkinä jollakin yksilöllä hieronnan tarve on ainoastaan takaosassa, kun taas toinen koira voi vaatia koko kehon läpikäymisen.
Ammattitaitoinen koirahieroja lievittää monipuolisesti eri otteilla lihaksiston kipuoireita sekä helpottaa koiran oloa.

Taitava ja asiansa osaava koulutettu koirahieroja osaa tunnistaa ja erottaa sairaan ja kivuliaan koiran. Lisäksi ammattitaitoinen koirahieroja osaa ohjata asiakkaansa tarvittaessa eteenpäin toiselle asiantuntijalle sekä tekee yhteistyötä muiden alan asiantuntijoiden kanssa kuten eläinlääkereiden.

Milloin koiraa ei tule hieroa?

– syöpä / kasvaimet
– sairaus / tulehdustila / kuume
– akuutti trauma / vamma
– sydänvika
– tiineyden viimeisellä kolmanneksella
– juoksut tai valeraskaus
– lääkitys- ja kortisonihoito (keskustele ensin eläinlääkärin kanssa)
– tartuntataudit
– alle vuoden ikäiset (hierontakäsittelyyn totuttelu ok)
– vanhat koirat joilla terveydentilaa ei ole tutkittu
– epäselvissä tilanteissa konsultoidaan ja selvitetään hoidontarve eläinlääkärin kanssa